Programes i cursos

Cursos de pares d’Avantis i Pineda

Publicado el
Icona

Per accedir als continguts d´Icona i d´Informa´t cliqueu sobre la imatge corresponen i accedireu a l´entorn virtual de l´escola mitjançant la vostra clau d´acces. Un cop us trobeu dintre, aneu a galeries/documents i accediu a les meves galeries/documents on hi trobareu el logo d´Icona o el d´Informa´t segons el curs dels vostres fills/filles. Quan ho obriu se us desplegarà tot el contingut dels dos programes.

 

Icona

Icona és el programa propi d’Avantis per a la transmissió de la fe als més petits, que vol donar suport a la formació espiritual que cada família ofereix als seus fills.
L’objectiu d’Icona és apropar els alumnes a les claus principals de la fe a través del coneixement de Déu com a Pare que ens estima, la iniciació en l’adquisició d’hàbits de pietat i el desenvolupament de virtuts per a la convivència.
Cada classe té un Racó d’Icona, on es troba la imatge de l’Àngel de la Guarda i la cançó. Cada mes el racó es decora amb els elements propis del contingut que es treballa.
Els pares, com a primers i irrenunciables educadors dels seus fills, han de conèixer també aquells temes que es treballen a Icona i així poder ajudar als seus fills a viure´ls a l´àmbit familiar. Aquesta informació es facilita als pares cada mes amb una part teòrica i uns objectius i el suggeriment d´unes activitats que poden realitzar tots junts. Els podeu trobar mes a mes en aquest apartat
També en aquest àmbit hi ha d´haver coherència perquè l´educació sigui eficaç.

In forma't

In-forma’t és un programa d´educació de l’Afectivitat desenvolupat pel professorat de l´escola basat en el programa “Protege tu Corazón” .

S’entén l´educació de l´afectivitat i de la sexualitat com el coneixement adequat de la naturalesa i importància de la sexualitat en la vida humana i el desenvolupament harmònic de la persona vers la seva maduresa psicològica, amb vistes a la plenitud de la vida social, ètica, moral i espiritual.

Com que l´Educació sexual és un aspecte de la orientació ètica de la persona, de la seva educació moral, la responsabilitat principal correspon als pares de família.

El centre educatiu pot i ha de col·laborar amb els pares en aquesta tasca amb els mitjans formatius que te a la seva disposició.

El programa es dirigeix a les alumnes de 5è fins a 2º de batxillerat mitjançant un seguit de sessions adaptades cada edat. És bo que els pares coneguin de quines sessions es tracta per a poder parlar amb les seves filles en un ambient de confiança i respecte propi de les famílies.

En aquest apartat us facilitem els temes que es tractaran cada trimestre.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *